Skip to content

Startup Campus, det nya förslaget från CORFO för att revolutionera ekosystemet för teknologiskt och vetenskapligt entreprenörskap i Chile.     

Den 14 maj i år tillkännagavs officiellt projektet för det nya teknologiska navet Startup Campus, ett initiativ som genomförts mellan Corfo och Fundación Chile, som har en initial budget på 11 miljoner dollar. Dessa medel kommer från forsknings- och utvecklingsstödavtalen i litiumkontrakten som Corfo har med Albemarle Corporation Chile, vilka inte är offentliga medel utan  privata resurser som överlämnas till Corfo för att investera i forskning och utveckling.

Enligt Francisca Contreras Vera, chef för Ecosystem Innovation and Entrepreneurship Association, definieras detta projekt i hennes kolumn «Vad är och vad är inte Startup Campus?» som «En fysisk mötesplats för alla aktörer i innovationssystemet i Chile och Latinamerika som vill samarbeta i utvecklingen av disruptiva teknologier för att lösa de stora utmaningarna relaterade till klimatförändringarna.» Målet är att sammanföra hela ekosystemutbudet genom acceleration- och stödprogram, tillhandahålla nödvändig kunskap som täcker områden som att anskaffa kapital och hur man får tillgång till offentlig och privat finansiering. Dessutom kommer campus att erbjuda den infrastruktur och utrustning som många teknikbaserade startups behöver men för närvarande inte har tillgång till eller inte kan finansiera, såsom ett biologiskt laboratorium och ett prototyplaboratorium.

Detta projekt kommer att ha sitt huvudkontor i centrala Santiago, där en strategi som resulterade i ett partnerskap med Territoria definierade att Startup Campus kommer att etableras inom «Campus Santa Lucia»-projektet. Det är värt att notera att detta nya partnerskap kommer att tillåta fokusering av alla offentliga resurser på själva projektet, även om det också kommer att användas för den infrastruktur som krävs för att bygga laboratorier, samarbetsutrymmen, etc., men inte för själva byggnaden, som redan täcks av privat kapital investerat av utvecklaren av urbana projekt som tidigare erkänts för konstruktionen av nuvarande MUT.

Fokus är klart: i första hand är teknologibaserade startups som utvecklar lösningar för att möta de nya utmaningar som klimatförändringarna medför prioriterade. Dessa startups bör ha en TRL (Technological Readiness Level) på 5 till 8 och lösningar som behöver valideras i en kontrollerad miljö. Konkret kommer laboratorierna att delas in i två typer, ett inriktat på biologiska vetenskaper och det andra på prototyper inom elektronik, hårdvara och material. Även om den slutliga utrustningen i dessa laboratorier ännu inte har definierats, strävar man efter att ha utrustning som är i linje med behoven hos dessa projekt och att denna utrustning ska vara en central del i utvecklingen av deras teknologier. Detta beaktas redan i utrustningsstudier från andra internationellt betydelsefulla centra samt i enkäter med entreprenörer.

Detta initiativ öppnar dörrar för att skapa högklassiga projekt på nationell mark utan att behöva leta utomlands för att förverlkiga ens idé, vision eller dröm till verklighet och, om framgångsrikt, replikeras och skalas i varje region i vårt land. Enligt min åsikt kan detta med rätt förvaltning revolutionera vårt lands spelplan när det gäller entreprenörskap och innovation.

Nicolas Carrasco, Business Developer Amix Tech

info@amixtechlab.com

Esta entrada tiene 0 comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Volver arriba
Buscar